ΧΕΙ! Σ' ΕΣΕΝΑΝΕ ΜΙΛΑΩ! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΩΡΑ!
GR | EN

H Αννα Βισση σε ηχητικο ντοκουμεντο απο μουσικη παρασταση του Νικου Ξυλουρη!

14 Απριλιου 2017

Ήταν καλοκαίρι του 1978 και η - μόλις 21 ετών - Άννα Βίσση συνοδεύει το μοναδικό Νίκο Ξυλούρη στην τελευταία του ζωντανή εμφάνιση στην Κρήτη, στο κέντρο «Αρετούσα», σ’ ένα πρόγραμμα – ανθολόγιο της έως τότε πορείας του.

Ανάμεσα στους θαμώνες βρίσκεται ο νεαρός τότε λυράρης Στέλιος Βασιλάκης, ο οποίος με ένα ερασιτεχνικό κασετόφωνο καταγράφει τη μουσική αυτή παράσταση, με τον Νίκο Ξυλούρη να βρίσκεται  σε μεγάλες ερμηνευτικές στιγμές.  Μετά από 40 χρόνια "ύπνου”, το πολύτιμο αυτό υλικό, βρίσκει για πρώτη φορά δισκογραφικό δρόμο μετά από μια εξαιρετικά σοβαρή ηχητική επεξεργασία, διατηρώντας ταυτόχρονα το ζωντανό περιβάλλον μέσα στο οποίο ηχογραφήθηκε.  Τραγούδια από όλο το φάσμα της μουσικής διαδρομής του κορυφαίου ερμηνευτή και λυράρη, συνθέτουν το σπάνιο αυτό ηχογράφημα, που έρχεται ως μια σημαντική δισκογραφική πληροφορία στο πολύχρωμο καλλιτεχνικό πορτρέτο του Αρχάγγελου της Κρήτης.

Εκεί λοιπόν βρισκόταν και η νεαρή Άννα Βίσση, σε μια συνεργασία που πολλές φορές έχει αναφέρει ότι θυμάται με αγάπη και περηφάνια. Και μέσα από αυτή την ιστορική "διάσωση" ήχου θα έχουμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε σε ερμηνείες των "Ζαβαρακατρανέμια", "Τα ριάλια", "Στα χρόνια της υπομονής" και άλλων κομματιών 39 ολόκληρα χρόνια μετά!!!

Η ζωντανή ηχογράφηση με τίτλο "Νίκος Ξυλούρης - Ήτανε μια φορά ... και έμεινε για πάντα!" κυκλοφορεί από σήμερα σε διπλό δίσκο από την "Αεράκης-Σείστρον" και μπορείτε να τον παραγγείλετε ΕΔΩ!

Ο δίσκος πλέον είναι διαθέσιμος και στα online καταστήματα για αγορά και streaming! Μπορείτε να τον ακούσετε εδώ:

iTunes

Google Play

Spotify

Amazon

Είναι άλλη μια τρανή απόδειξη του πόσα πολλά έχει κάνει στην 45χρονη καριέρα της η Άννα Βίσση! Ένα λυρικό πλάσμα της Κύπρου που κατάφερε να συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής και να μη ξεχνά ποτέ τις εμπειρίες αυτές, ακόμη και όταν αργότερα έσπαγε τα φράγματα των εντέχνων και μη και διαμόρφωνε η ίδια τις μουσικές τάσεις της χώρας!