ΧΕΙ! Σ' ΕΣΕΝΑΝΕ ΜΙΛΑΩ! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΩΡΑ!
GR | EN

Πιστευεις οτι ξερεις τα παντα για την Αννα Βισση;

Ερμηνεύει επίσης μαζί με το Γιώργο Νταλάρα 4 από τα "18 λιανοτράγουδα της μικρής πατρίδας", των Θεοδωράκη-Ρίτσου.
Συμμετέχει ερμηνευτικά και στο "Μια χαρά μια καϋμός" του Νίκου Καρβέλα, νέου συνθέτη της MINOS τότε. Αυτή είναι και η πρώτη γνωριμία του μελλοντικού ζευγαριού.
Η πρώτη συνάντηση με τον Καρβέλα!
Συμμετοχή στη σειρά δίσκων "Welcome to Greece", υπό την εποπτεία του Μάνου Χατζιδάκι, με διασκευή τριών τραγουδιών (ένα εκ των οποίων και το γιουροβιζιονικό "Κρασί, θάλασσα και τ’ αγόρι μου", των Κατσαρού/Πυθαγόρα, σε εκτέλεση Μαρινέλας). Στο δίσκο, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν ο Γιάννης Πάριος και η Χάρις Αλεξίου.
Για πρώτη φορά στο "Θεμέλιο", στην Πλάκα (χειμώνας), μαζί με το Γιώργο Νταλάρα, τη Χαρούλα Αλεξίου και τον Πάνο Λαμπρόπουλο, με τους οποίους περιοδεύει το καλοκαίρι του ίδιου έτους.
Το Σεπτέμβριο, το σχήμα εμφανίζεται στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.
Το καλοκαίρι, τραγουδά μαζί με τους Αλεξίου, Πάριο, Κοντολάζο, Σμοκοβίτη το τραγούδι "Κι όμως, κι όμως" (Δίσκος "Άσπρο, Μαύρο", Γιώργος Χατζηνάσιος). Τα τραγούδια του δίσκου παρουσιάστηκαν σε ειδική ενότητα της μουσικής παράστασης "Κάθε τρύπα και πετρέλαιο" της Ζωής Λάσκαρη και του Βασίλη Τσιβιλίκα (Θέατρο Μετροπόλιταν) – η Άννα παρουσιάζει "Το παλικάρι".
1975
Η Άννα είναι πλέον φοιτήτρια στο Πολιτικό της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Συμμετοχή στο δίσκο "Στα ψηλά τα παραθύρια" του Γιώργου Νταλάρα, με το επικό πλέον τραγούδι "Στα χρόνια της υπομονής" του Σταύρου Κουγιουμτζή, που τραγουδούν μαζί. Ένα από τα greatest hits της καριέρας της.
Οι πρώτες συνεργασίες
Συμμετέχει και στο "Γράμματα από τη Γερμανία" του Μίκη Θεοδωράκη.
Ξανά στο "Θεμέλιο" (χειμώνας), μαζί με το Γιώργο Νταλάρα, τη Χαρούλα Αλεξίου και τον Πάνο Λαμπρόπουλο. Συνεχίζουν την επιτυχία τους και στη "Διαγώνιο". Το ίδιο σχήμα ανεβαίνει το Σεπτέμβριο και σε μπουάτ της Θεσσαλονίκης.
"Θέλω απλά μια μόρφωση. Δε σκοπεύω στο επάγγελμα του δικηγόρου. Αυτή τη μόρφωση η Νομική μου την εξασφαλίζει. Έπειτα, κατά κάποιο τρόπο, μου δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τη δουλειά μου. Για την κατοχύρωσή μου γενικά μέσα σ' αυτή και σε πολλά άλλα ακόμη πράγματα." Ρομάντζο, 1975
1976
Συμμετέχει στο δίσκο "Ύμνος και θρήνος για την Κύπρο / Έξη τραγούδια" σε μουσική Μιχάλη Τερζή και ποίηση Παλαμά και Ρίτσου.
"Διαγώνιος" με Γιώργο Νταλάρα, Χαρούλα Αλεξίου και περιοδεία οι τρεις τους στην Αγγλία. Κυριότερη, στο Rainbow του Λονδίνου τον Ιούνιο.
"Βρήκα στους συναδέλφους μου, που συνεργάστηκα μαζί τους, συμπάθεια, κατανόηση. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γιατί μπήκα γρήγορα στον κύκλο μου, έκανα γρήγορα δίσκους, βρήκα ανθρώπους με βοήθησαν και όλα αυτά γίνανε σε πολύ γρήγορο διάστημα." Σημερινή, 1977
1977
Κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό της album με τίτλο "Ας κάνουμε απόψε μια αρχή". Μεταξύ των συντελεστών: Δ.Γεωργιάδης, Α.Βαρδής, Γ.Σπανός, Μ.Ελευθερίου.
"Διαγώνιος" με Χαρούλα Αλεξίου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Κώστα Μαντζόπουλο. Χρίστος Νικολόπουλος μπουζούκι και Αντώνης Βαρδής κιθάρα.