ΧΕΙ! Σ' ΕΣΕΝΑΝΕ ΜΙΛΑΩ! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΩΡΑ!
GR | EN

Πιστευεις οτι ξερεις τα παντα για την Αννα Βισση;

1977
Κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό της album με τίτλο "Ας κάνουμε απόψε μια αρχή". Μεταξύ των συντελεστών: Δ.Γεωργιάδης, Α.Βαρδής, Γ.Σπανός, Μ.Ελευθερίου.
"Διαγώνιος" με Χαρούλα Αλεξίου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Κώστα Μαντζόπουλο. Χρίστος Νικολόπουλος μπουζούκι και Αντώνης Βαρδής κιθάρα.
Η Άννα κερδίζει το πρώτο βραβείο της κριτικής επιτροπής και το πανελλήνιο βραβείο κοινού στο 16ο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης, με το "Ας κάνουμε απόψε μια αρχή" του Δώρου Γεωργιάδη και της Σώτιας Τσώτου.
Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
"Οι στίχοι και η μουσική του τραγουδιού που είπα φέτος στο Φεστιβάλ ήταν του Δώρου Γεωργιάδη, ο οποίος όταν το έγραψε με φώναξε, το κάναμε πρόβα στο στούντιο και το στείλαμε να προκριθεί. Και προκρίθηκε για να μας οδηγήσει στη βράβευση. Είχα ορισμένους ενδοιασμούς. Όμως το ότι ήθελα να κάνω κάτι δικό μου μου έδωσε δύναμη και χωρίς καθόλου τρακ έφθασα μπροστά στο κοινό. Η επιτυχία μου είναι μοιρασμένη με το Δώρο Γεωργιάδη, ο οποίος γράφοντας αυτός ένα τραγούδι, μπόρεσα εγώ να το αξιοποιήσω. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι περισσότερο απ’ αυτό το τραγούδι εκτιμώ το στίχο του, ο οποίος αναφέρεται σε ένα επίκαιρο θέμα. Επίσης με εξέπληξε παρά πολύ η αγάπη του κόσμου. Πήγαμε σαν αντιπρόσωποι, ο Γιώργος Κριμιζάκης κι εγώ, τυπικά για να ελέγχουμε την ψηφοφορία και να βλέπουμε ότι το κομμάτι έπαιρνε απ’ όλες τις νομαρχίες τους ίδιους σχεδόν βαθμούς. Όταν πια έμαθα την επιβράβευση του κοινού, για μένα όλα είχαν τελειώσει και δεν μ’ ενδιέφερε πια αν θα έπαιρνα το πρώτο βραβείο". Μανίνα, 1977