ΧΕΙ! Σ' ΕΣΕΝΑΝΕ ΜΙΛΑΩ! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΩΡΑ!
GR | EN

Πιστευεις οτι ξερεις τα παντα για την Αννα Βισση;

1982
Στο εξωτερικό το "Μόνο η αγάπη" στα αγγλικά, με τίτλο "Love is a lonely weekend". Κυκλοφορεί ξεχωριστά σε διάφορες χώρες της Ευρώπης (Ολλανδία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πορτογαλία) από τη CBS. Το δισκάκι περιέχει επίσης το "I'm gonna be a fool for you".
Φεύγοντας από την ΕΜΙ, η εταιρεία κυκλοφορεί ακόμη μια συλλογή με τις επιτυχίες της Άννας!
Μαζί με τον Καρβέλα κυκλοφορούν το άλμπουμ "Είμαι το σήμερα και είσαι το χθες", από δική τους ανεξάρτητη εταιρεία, την CarVi. Σε όλο το δίσκο στίχους γράφει η Άννα, ενώ οι φωτογραφίες του άλμπουμ ανήκουν στον ίδιο τον Καρβέλα! Ο δίσκος μέχρι και σήμερα είναι διαθέσιμος μόνο σε βινύλιο και κασέτες.
Η ίδρυση της εταιρίας CarVi από την Άννα και το Νίκο, μετά από διαφωνίες με την εταιρεία τους, για την κυκλοφορία του νέου δίσκου. Τελικά χάνουν τη μάχη δικαστικά, το album αποσύρεται και η Άννα συνεχίζει την καριέρα της στη CBS (πλέον SonyBMG).
Επιλέγεται από το ΡΙΚ να εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision και το τραγούδι "Μόνο η αγάπη" κάνει ρεκόρ. Ρεκόρ χρόνων, αφού έρχεται 5ο (η καλύτερη θέση της Κύπρου ως τώρα στο διαγωνισμό) με 85 βαθμούς!
Eurovision 1982
"Το "Μόνο η αγάπη" είναι από τα τραγούδια που γράφω μόνη μου σε στιγμές περισυλλογής και που τα κρατώ για μένα. Ειδικά αυτό είναι γραμμένο από καιρό και δε θα το τραγουδούσα ποτέ εδώ, επειδή δεν ταιριάζει με τα σημερινά τραγουδιστικά γούστα στη χώρα μας. Θέμα του είναι η αγάπη στη ζωή, σε αντίθεση με τη ματαιότητα των άλλων πραγμάτων. Το τέμπο του είναι αργό και μελωδικό, αλλά φτάνει και σε ψηλές εξάρσεις. Να φανταστείς, αρχίζει με κάποιες νότες πιάνου και καταλήγει ακόμα και σε πνευστά... Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό απ’ αυτά που έχω παρουσιάσει μέχρι τώρα." Ρομάντζο, 1982