ΧΕΙ! Σ' ΕΣΕΝΑΝΕ ΜΙΛΑΩ! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΩΡΑ!
GR | EN

Πιστευεις οτι ξερεις τα παντα για την Αννα Βισση;

1973
Μετακομίζει οικογενειακώς στην Αθήνα στις 2 Σεπτεμβρίου για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη MINOS και φοιτά παράλληλα στο 6ο Γυμνάσιο Κυψέλης.
Το πρώτο τραγούδι της Άννας, στο 45άρι "Ω! τι κόσμος μπαμπά" του Γιάννη Καλατζή, με το ντουέτο τους "Λέγοντας και κλαίγοντας".
Συνεργάζεται με τον κύπριο συνθέτη Γιώργο Κοτσώνη, στο έργο "Αγία Τηλλυρία", σε μελοποιημένη ποίηση του Σπύρου Παπαγεωργίου. Μαζί της, ο Κώστας Καμένος και η ορχήστρα του ΡΙΚ, το οποίο στηρίζει οικονομικά και τεχνικά το όλο εγχείρημα. Περιοδεύουν σε θέατρα σε όλη την Κύπρο, με τελευταίο σταθμό, το αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας, τον Αύγουστο του 1973. Το έργο, με τη φωνή της Άννας, παραμένει ακυκλοφόρητο.
'Αγία Τηλλυρία' - ηχογραφήσεις
Συμμετέχει στο soundtrack του ντοκιμαντέρ του Γιώργου Φιλή "Γρηγόρης Αυξεντίου, ένας ήρωας με το μνημοσκόπιο". Το τραγούδι είναι μέχρι σήμερα ακυκλοφόρητο, ενώ το ντοκιμαντέρ συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, απ’ όπου απέσπασε δύο βραβεία: αρτιότερης παραγωγής και καλύτερης μουσικής (Βασίλης Τενίδης).
Αφήνω γεια, Από το ντοκιμαντέρ 'Γρηγόρης Αυξεντίου, ένας ήρωας με το μνημοσκόπιο', Σπάνιο
Στα "Δειλινά" μαζί με το Γιώργο Νταλάρα, τη Χαρούλα Αλεξίου, τον Πάνο Λαμπρόπουλο και τη Μαρία Ρωμανού.
Τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση στην Κύπρο, στην εκπομπή της Φρύνης Φεραίου (ΡΙΚ), "Απόψε μαζί μας". Η Άννα τραγουδάει συνοδεία της Λίας στο πιάνο και μιλά για την Ελλάδα και τα νέα της σχέδια.
Απόψε μαζί μας
"Ήρθα στην Ελλάδα το ’72 και μου ’καναν ακρόαση. Ήμουν μόλις 13 χρονών. Μ’ άκουσαν στη Λύρα και στη ΜΙΝΟΣ. Εγώ όμως πάντα ήθελα τη ΜΙΝΟΣ που είχε τις φίρμες. Μικρό παιδάκι βλέπεις, όλα αυτά με θάμπωναν. Προτίμησα λοιπόν το Μάτσα κι αυτός βεβαίως προτίμησε εμένα. Κι έτσι το ’73 ήρθα στην Ελλάδα, υπέγραψα στη ΜΙΝΟΣ και εγκαταστάθηκα. Θυμάμαι μόλις μπήκα στη ΜΙΝΟΣ, ο πρώτος άνθρωπος που είδα και μου σύστησαν ήταν ο Γιώργος ο Νταλάρας. Τυχερό. Σ’ όλα αυτά, πάντα, δίπλα η μητέρα μου. Αυτή μιλούσε για μένα και σ’ αυτή χρωστάω τα πάντα." Διπλό Τηλέραμα, 1983
"Τότε: Ξεκίνησε κυριλέ από μπουάτ με Νταλάρα και Ρίτσο και ήταν μια καλή τραγουδίστρια. Οι έρωτές της έμειναν στην ιστορία.
Τώρα: Έγινε "Δαίμονας". Κουκλάρα και φωνάρα, τραγουδάει Καρβέλα και οι έρωτές της περνάνε στην ιστορία.", Νίκος Μουρατίδης, Nitro, 2004
Η Άννα για τους άντρες της ζωής της