ΧΕΙ! Σ' ΕΣΕΝΑΝΕ ΜΙΛΑΩ! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΩΡΑ!
GR | EN

Πιστευεις οτι ξερεις τα παντα για την Αννα Βισση;

1974
Κάνει το πρώτο της εξώφυλλο στην Ελλάδα, στο περιοδικό "Κατερίνα".
Συμμετέχει στο δίσκο "Μικρές πολιτείες" του Γιώργου Νταλάρα και του Σταύρου Κουγιουμτζή με 2 τραγούδια: το "Δίψασα στην πόρτα σου" (Μ. Ελευθερίου) και το "Σ’ αγαπώ" (Μ. Κορφιάτη / Α. Δασκαλόπουλου).
Ερμηνεύει επίσης μαζί με το Γιώργο Νταλάρα 4 από τα "18 λιανοτράγουδα της μικρής πατρίδας", των Θεοδωράκη-Ρίτσου.
Συμμετέχει ερμηνευτικά και στο "Μια χαρά μια καϋμός" του Νίκου Καρβέλα, νέου συνθέτη της MINOS τότε. Αυτή είναι και η πρώτη γνωριμία του μελλοντικού ζευγαριού.
Η πρώτη συνάντηση με τον Καρβέλα!
Συμμετοχή στη σειρά δίσκων "Welcome to Greece", υπό την εποπτεία του Μάνου Χατζιδάκι, με διασκευή τριών τραγουδιών (ένα εκ των οποίων και το γιουροβιζιονικό "Κρασί, θάλασσα και τ’ αγόρι μου", των Κατσαρού/Πυθαγόρα, σε εκτέλεση Μαρινέλας). Στο δίσκο, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν ο Γιάννης Πάριος και η Χάρις Αλεξίου.
Για πρώτη φορά στο "Θεμέλιο", στην Πλάκα (χειμώνας), μαζί με το Γιώργο Νταλάρα, τη Χαρούλα Αλεξίου και τον Πάνο Λαμπρόπουλο, με τους οποίους περιοδεύει το καλοκαίρι του ίδιου έτους.
Το Σεπτέμβριο, το σχήμα εμφανίζεται στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.
Το καλοκαίρι, τραγουδά μαζί με τους Αλεξίου, Πάριο, Κοντολάζο, Σμοκοβίτη το τραγούδι "Κι όμως, κι όμως" (Δίσκος "Άσπρο, Μαύρο", Γιώργος Χατζηνάσιος). Τα τραγούδια του δίσκου παρουσιάστηκαν σε ειδική ενότητα της μουσικής παράστασης "Κάθε τρύπα και πετρέλαιο" της Ζωής Λάσκαρη και του Βασίλη Τσιβιλίκα (Θέατρο Μετροπόλιταν) – η Άννα παρουσιάζει "Το παλικάρι".